Werkpro locatie Protonstraat

Bedrijfsactiviteiten

WerkProTon (WPT) is een verzamelgebouw en bestaat uit diverse bedrijven en activiteiten van WerkPro. Wij bieden hier werkplekken aan en een alternatieve wijze van leren in de praktijk. WPT is de thuisbasis van Stallingen, de stewards, het spitsteam en de uitgifte van fietsen. Daarnaast zijn hier werkplaatsen voor fietsreparatie, metaal en hout en is er een bedrijfskantine. GoudGoed Kringloop is op deze locatie een nieuwe winkel gestart, met een eigen inbrengpunt en reparatie-mogelijkheid voor tweedehands spullen. De groep mensen die hier werkt -en leert- is gevarieerd en ieders talent wordt benut. Dit is ook het motto van WerkPro: werken aan een samenleving waarin iedereen meedoet.

Op de bovenverdieping zijn jongerenprojecten, met diverse activiteiten richting werk en scholing. Ook is hier trainingsruimte, kun je sporten en eigen talenten ontdekken. Verder zit hier Studio Spinlink onze multimediawerkplaats en wordt er lesgegeven aan twee groepen nieuwkomers waarvoor een alternatief op hun inburgering is bedacht: werken en leren in de praktijk. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Groningen, Alfa-college, NPC en WerkPro.


Op de bovenverdieping is de afdeling WerkTools gehuisvest, met diverse activiteiten richting werk en scholing voor jongeren, zoals trainingen volgen, sporten en eigen talenten ontdekken. Ook multimediawerkplaats Studio Spinlink is hier gevestigd en wordt er les gegeven aan groepen Eritrese inburgeraars, die beneden in de winkel en de werkplaatsen hun werk-taalstage lopen.

Opendag 2018

Wij laten dit gevarieerde aanbod van mogelijkheden graag zien. U kunt bij ons duurzaam en voordelig winkelen, een fiets laten repareren, een maatwerk-product van hout en/of metaal laten maken. En we vertellen graag meer over hoe mensen bij ons aan de slag kunnen, werken en leren, als vrijwilliger, om werkervaring op te doen of voor een stage.
De officiële opening van de Protonstraat 6 is op 4 oktober, maar tijdens OpenStad krijgt u een preview!

Route Omschrijving

Protonstraat 6

Stages

  Bij WerkPro zijn veel stageplekken voor diverse opleidingen op zowel mbo- als hbo-niveau. Kijk voor meer informatie op de website van WerkPro. (https://www.werkpro.nl/)

  Bezoekadres

  Protonstraat 6
  9743 AL Groningen

  +3150-3175239

  Website